Geplaatst in digibord, onderwijs, Site tip

Hollandtoer, een digibord nieuwtje

Via computeridee bereikte mij het volgende bericht:

“Als eerste land ter wereld is Nederland te bekijken via een virtuele 360-gradentoer langs de belangrijkste historische steden van het land en toeristische attracties. Daarbij worden belangrijke plaatsen niet alleen van de buitenkant bekeken, maar kan er ook binnen in gebouwen gekeken worden.

 

Wie Hollandtoer.nl bezoekt, komt in eerste instantie terecht in een dynamisch geïllustreerde versie van Nederland. Hierin zijn alle gefotografeerde locaties beeldend weergegeven op een Simcity-achtige wijze. Klikt u op een stad, dan kunt u doorklikken naar de virtuele stadstoer.

De makers van Hollandtoer.nl – waaraan drie jaar is gewerkt en waarin 11.000 foto’s verwerkt zitten – zeggen zich duidelijk te onderscheiden van Google Streetview. Waar de laatste zich alleen tot straten beperkt, zijn via Hollandtoer ook gebouwen, steegjes, musea, kerken, hotels, restaurants, terrasjes en winkels in kaart.

Op dit moment zijn er zo’n dertig steden opgenomen. Naast Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, waarvan voorlopig alleen de belangrijkste trekpleisters in kaart zijn gebracht, zijn steden met een grote toeristische aantrekkingskracht gefotografeerd. Denk daarbij ondermeer aan Volendam, Haarlem, Zandvoort, Scheveningen, Delft, Vlissingen, Maastricht, Nijmegen en Leeuwarden. Ook zijn alle ‘steden’ van de Elfstedentocht in beeld gebracht binnen de zogenaamde Elfstedentoer.nl. Qua attracties kan een virtueel bezoek gebracht worden aan de Keukenhof, Zaanse Schans, diergaarde Blijdorp, dierenpark Emmen, de Hunebedden, de molens bij Kinderdijk en de Zuid-Limburgse Heuvels.”

 Het lijkt me een geweldige toevoeging voor veel vakgebieden, goed te gebruiken op het digitale bord!!! Helemaal geweldig!!

Advertenties

Reacties, verbeteringen of commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s