Geplaatst in digibord, Site tip

Google Earth 6

Google heeft vorige week een nieuwe versie van Google Earth uitgebracht. In versie 6 van deze virtuele Bosatlas is een aantal aardige updates doorgevoerd. Allereerst is Street View nog nauwer geintegreerd in Google Earth, ten tweede zijn nu ook de bomen in 3D.

In versie 5 pikte Google Earth van zijn broertje Google Maps de Street View functie. Deze populaire methode is in versie 6 nog mooier geintegreerd. Het bekende gele poppetje kan nu ook in Google Earth op een straat gesleept worden.  Ook het bewegen van het begin naar het einde van de straat voltrekt steeds vloeiender.

Google gaat de groene kant op met Google Earth 6. Zo heeft het de samenwerking opgezocht met instanties als Green Belt Movement, Amazon Conservation Team en CONABIO om de immer slinkende bomenpopulatie op de aarde onder de aandacht te brengen. Als je de 3D modus aanzet in versie 6 zijn, behalve de gebouwen, nu ook de bomen in 3D. In totaal zijn er al 80 miljoen 3D bomen geplaatst in de wereld.

 

(gelezen op http://www.onderwijsnieuwsdienst.nl/ n.a.v. een tip van http://www.ictinschool.nl/)

Ik ben het zelf uiteraard direct gaan downloaden en was aangenaam verrast. Ze zijn weer goed bezig met vernieuwing. uiteraard is dit ook goed te gebruiken op het digibord!

Advertenties

Een gedachte over “Google Earth 6

Reacties, verbeteringen of commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s