Geplaatst in Mediawijsheid, Site tip, sociale media

SocialCoupé, even niet bellen, twitteren of facebooken

Via Jop Doets hoorde ik een paar weken geleden over het idee van een SocialCoupé, meereizen met de trein en dan niet suf voor je uit staren of bellen of sms-en. Nee de bedoeling was dat je sociaal interactief bezig was. met andere woorden, lekker kletsen.

De SocialCoupé is er om mensen samen te brengen door ze uit hun comfort zone te halen en de mogelijkheid te bieden om kennis, ervaringen en visie te delen tijdens het reizen met de trein.
We leven momenteel in een maatschappij waarin het lijkt alsof mensen niet meer geïnteresseerd zijn in de persoon naast hen. Vooral in het openbaar vervoer is de sfeer bedrukt en kan een normaal ‘hallo’ of ‘goede dag’ er al lastig van af. De MP3-spelers, smartphones en laptops voeren de boventoon. De mogelijkheden met social media zijn eindeloos en iedereen post er lustig op los, maar contact met de medereiziger(s) is er niet bij. Terwijl we als gebruikers van de trein zij-aan-zij zitten om van A naar B te gaan. Uit protest zijn wij, van The Next Generation, de SocialCoupé gestart!”

 

In de volgende video legt Jop het zelf even uit.

Uiteraard is dit ook te volgen via twitter @socialcoupe en facebook en ze hebben ook een eigen website, de “next generation” weet namelijk ook heel goed waar de doelgroep zit.

Advertenties

Reacties, verbeteringen of commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s