Geplaatst in Mediawijsheid, netwerk, sociale media

Een sociaal experiment, wie voegt mij toe op LinkedIn? En wie niet?

Deze week heb ik, uit nieuwsgierigheid, een experiment gedaan met het professionele sociale netwerk LinkedIn.  Ik wilde zien of ik zonder enig probleem toegevoegd zou worden aan mensen die ik niet persoonlijk ken.logolinkedin

In LinkedIn kan je vrij eenvoudig mensen toevoegen die uit je mailcontacten e.d. worden gevist. Je logt in op je account en dan zie je bovenaan een banner met daarin de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden.

 

 

Breid uw netwerk uit 1

Als je daar op klikt kom je terecht in het tabblad “personen die u misschien kent”

1a

Klik vervolgens op het hoofdje met het + teken en dan kan je door je adresboeken laten zoeken.

2

Daarna opent zich een venster waarbij je kan selecteren wie je wil uitnodigen, standaard staat iedereen geselecteerd. Dan kan je klikken, en dat heb ik dus gedaan, op iedereen uitnodigen en toen was het afwachten….3

Al snel stroomde de ge-accepteerde uitnodigingen binnen, bedankt voor het accepteren….! Mijn profiel is 104 keer bekeken, dat kan je zien in de statistieken. Toch zijn er een aantal mensen die mij vroegen waarom ik een connectie met ze wilde, die heb ik in de eerste instantie met een vaag antwoord terug bericht maar nu dan het echte verhaal, mijn excuses maar het was dus een experiment!

Al met al heb ik dus ongeveer 141 nieuwe connecties, en zijn er 10 mensen die niet zomaar zonder meer mijn verzoek geaccepteerd hebben.

 

Conclusie:

Het is enorm eenvoudig om je netwerk uit te breiden, er zijn veel mensen die je klakkeloos toevoegen, hoewel blijkbaar was mijn profiel bekijken genoeg aanleiding om me toe te voegen. Slechts een handjevol vroeg zich af wat moet die vent. Wat is een connectie waard? Jij mag het zeggen.

Advertenties

4 gedachten over “Een sociaal experiment, wie voegt mij toe op LinkedIn? En wie niet?

  1. De nieuwe connecties ga ik stuk voor stuk bekijken en met een aantal zal ik gelinkt blijven. De excuses zijn voor degene die het vervelend vinden onderdeel te zijn van een experiment waar niet om gevraagd is. En is, volgens mij, wel zo beleefd.

   Like

   1. Blijkbaar heb je wel de emailadressen van deze mensen dus helemaal onbekend zijn ze niet voor je of zie ik dat verkeerd?

    Like

Reacties, verbeteringen of commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s